Kulinarne pasje ,,Pszczółek’’- gofry z bitą śmietaną i owocami
Grupa ,,Pszczółki’’ zrealizowała swoje kolejne, kulinarne wyzwanie, mianowicie gofry z bitą śmietaną i owocami. Goframi i śmietaną zajęły się Panie, natomiast dzieciaki perfekcyjnie pokroiły swoje ulubione owoce, a następnie komponowały deser według własnego pomysłu. Wszystkie działania kulinarne, które podejmują nasi podopieczni mają na celu kształtowanie samodzielności i rozwój umiejętności. ,,Pszczółki’’ uczą się, jak samodzielnie przygotować posiłek, co zwiększa ich poczucie własnej wartości i zaradności. Rozwijają kreatywność podczas tworzenia kanapek, sałatek, szaszłyków, deserów. Poznają produkty, które są pożywne i wartościowe, co przyczynia się do podniesienia ich świadomości zdrowotnej. Zalet samodzielnego ,,kuchcikowania’’ jest naprawdę całe mnóstwo, dlatego zachęcamy rodziców, aby angażowali swoje pociechy do pomocy w kuchni.
M. Tykałowicz
Dodaj komentarz
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!